Kuka Santtu?

Terve!

Kiva kun olet löytänyt blogiini. Toivottavasti viihdyt kanssani! :)

Nimeni on Sanna-Kaisa ja olen 27-vuotias. Santtu on parhaan ystäväni minulle lapsena antama lempinimi, joka päätyi aikanaan myös tämän blogimaailman alter-egokseni. ;) Olen kirjoittanut askartelublogia vuodesta 2010 alkaen, mutta maaliskuussa 2016 päätin laajentaa blogini reviiriä myös askarteluaiheiden ulkopuolelle.

Asun Pohjanmaalla pienellä paikkakunnalla, keskellä peltomaisemaa. Olen maalaistyttö henkeen ja vereen, ja nautin siitä, että iltaisin voi mennä ulos ihailemaan tähtiä omilta portailta, kun on täysin pilkkopimeää. Tai että voi lähteä lenkille metsätietä pitkin ilman, että ketään tulee vastaan. 

 

Olen opiskellut Vaasan yliopistossa hallintotieteiden maisteriksi ja teen tutkintoani vastaavaa työtä Seinäjoella. Haaveenani olisi vielä jonain päivänä saada tehdä työkseni jotakin luovaa.

Luonteeltani olen ikuinen haaveilija, luova ajattelija, nopeasti uusista jutuista innostuva käsillätekijä. Olen vähän turhankin nopeasti innostuvaa sorttia ja huomaan hairahtuvani uusille urille jatkuvasti elämäni eri osa-alueilla. 


Urheilu on ollut minulle aina erittäin tärkeää vastapainoa kaikelle puurtamiselle. Olen huomannut, että mitä enemmän minulla on meneillään kaikenlaista elämässäni, sitä enemmän urheilen. Urheilu auttaa minua unohtamaan huolet ja stressin, ja tuo minulle niin paljon lisää energiaa. Lentopalloa olen harrastanut aktiivisesti teini-ikäisestä saakka ja tälläkin hetkellä pelaan naisten 2-sarjassa paikallisessa joukkueessa. Lentopallon rinnalle olen löytänyt aivan täysin uuden lajin, joka on melkeinpä toisesta ääripäästä: kahvakuulaurheilun. Luonteelleni ominaisesti olen siinäkin käynyt muutamaan otteeseen jo kisailemassa matalan kynnyksen kisoissa. Nyt keväällä, kun lentopallokausi on ohi, siirryn kokonaisvaltaisemmin kahvakuulaurheilun pariin. Tykkään myös treenailla kotona ja lenkkeillä.

 

Ruoka on tärkeässä osassa elämääni ja aina mielessä. ;) Olen ruoan ja etenkin sen takana seisovien ajatusten takana melko tarkka. Pyrin suosimaan aina ruokaostoksissani suomalaista ja lähellä tuotettua, jos se vain suinkin on mahdollista. Oletteko kuulleet jo REKO:sta? Olen aktiivisena toimijana mukana täällä meidän paikkakunnan REKO-lähiruokaringissä, sillä sen perimmäinen ajatus on mielestä loistava: lähiruoan tuottajat tuovat Facebookin kautta tilatut tuotteet suoraan ostajille kerran viikossa/ kerran kahdessa viikossa tiettyyn paikkaan tiettynä aikana. Toiminta on avointa ja läpinäkyvää. Saan takuulla tuoretta ja maukasta ruokaa ja siitä maksamani raha menee suoraan tuottajan pussiin ilman välikäsiä. REKOja löytyy ympäri Suomea, joten kurkkaapa Facebookin ryhmään REKO Lähiruokarengas, josko paikkakunnaltasikin löytyis REKO-rinki. Maatilan tyttönä pidän erittäin tärkeänä sitä, että suosimme kotimaista tuotantoa ja siten tuemme kotimaista maataloutta. Kylläpäs meni paatokseksi, joten on syytä siirtyä kevyempiin aiheisiin.. ;)

 
Vasta viime vuosina olen innostunut matkailusta. En ymmärrä, miten minua ei nuorempana kiinnostanut juurikaan ulkomaan matkailu, mutta nyt viettäisin vaikka kaiken aikani tutkien maapallon eri kolkkia. Mielenkiintoni on herännyt myös lähi- ja kotimaan matkailun suhteen aivan eri tavalla, sillä onhan meillä täällä Suomessakin aivan huikeita paikkoja nähtäväksi. En ollut käsitöiden ystävä vielä koulussa, enkä oikeastaan ollut oikein hyväkään käsitöissä tai kuviksessa. Minulla ei ollut minkäänlaista kiinnostusta ajatella luovasti. Parikymppisenä ajauduin blogien maailmaan ja sieltä löytyi aivan huikea käsitöiden ja askartelujen maailma. Siihen asti olin kuvitellut käsitöiden olevan erikokoisia, harmaita ja nuhruisia villasukkia ja askartelujen teennäisiä piirrustuksia hedelmäkulhoista. Blogistaniaan eksyminen herätti minussa uinuneen luovan käsillätekijän aivan eri tavalla eloon. Mitä mahtaisin tällä hetkellä tehdä, jos en olisi blogimaailmaa löytänyt?Hauska tutustua!

Voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse, jos jokin asia askarruttaa. Osoitteeni on santunmaja(ät)gmail.com

Löydät minut myös täältä:
Bloglovin'
Facebook
Pinterest
Instagram
Snapchat: @santunmaja
Periscope: @santtunen

Ei kommentteja

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)