Tuubihuivin ohje

Teinpäs iltani ratoksi teille pienen tuubihuivin virkkausohjeen. :)

Helpon tuubihuivin tekemiseen tarvitset:

♥ 15mm virkkuukoukun

♥  Esimerkiksi 2 kerää Novitan Kelo-lankaa

Jos et ole aiemmin virkannut, kannattaa kurkistaa Viivin virkkausnettiin, jossa opastetaan selkeästi erilaisten silmukoiden teko.


1. Virkkaa noin 75 ketjusilmukkaa.2. Yhdistä ketjusilmukka piilosilmukalla eli kiinteällä ketjusilmukalla ympyräksi.
3. Jatka ympyrää kiinteillä silmukoilla kunnes tuubi on haluamasi korkuinen. Ota koukulle aina edellisen kierroksen silmukan molemmat reunat. Tekemässäni huivissa on 22 kerrosta.
4. Päättele langanpäät hyvin.
5. Valmista! :)Huivi menee kaksi kertaa kaulan  ympäri ja on ihanan muhkea! :)

Leijonankeltaisin terveisin
Santtu :)PS. Kurkista myös kahteen aiemmin tekemääni tuubihuivipostaukseen:

Violetti tuubihuivi on tehty juuri samalla tavoin kuin tämä keltainenkin, mutta lankana käytin Novitan Flipflopia.
♥ Roosan värinen huivi on tehty kutomalla.

29 kommenttia

 1. Hei onpas kiva! Viime syksynä/talvena erittäin hyväksi havaittu, tänä syksynä pakko tehdä taas uusi. Joskos vaikka tämmöisen väkertäisi? :)

  VastaaPoista
 2. Ooh-la-laa, aloitin justiin neulomaan simppeliä tuubia, mutta joudun ehkä sen jälkeen tarttumaan virkkukoukkuun. Tosi hyvännäkönen, ja mikä mahtava väri!! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos inspiraatiosta. Nyt on kaivettu keskenjääneitä töitä esiin kaapista ja sorruttu ostamaan lisää lankaa. Eka viime vuonna aloitetun villapaidan viimeistely ja sitten tuubihuiveja uusista langoista pari kappaletta :) (se toinen keskeneräinen villapusero saattaa jäädä vuodeksi 2013...)

  VastaaPoista
 4. Oi ihana huivi ja kiitos ohjeesta! Ajattelin ensin kutoa tuubihuivin, mutta sinun ansioista muutin mieltäni ja toteutan huivin virkkaamalla! :)

  VastaaPoista
 5. Hei, semmonen pikanen kysymys, että onko tuo virkkuukoukku niitä Novitan glitterikoukkuja? Ku mulla on ne, mut ei mitään hajua minkä kokosia ne on...

  VastaaPoista
 6. Mukavaa kun niin moni on ispiroitunut! :)

  Anni: Mulla on kans se Novitan glitterikoukkusetti, mutta muistaakseni ne koot on 4,5,6 ja 7? Tämän koukun merkki on joku ihmellinen "aádi", se näkyy paremmin kun klikkaat kuvaa suuremmaksi.. Onkohan Novitalla ollenkaan näin suuria koukkuja? En tiedä.. :o

  VastaaPoista
 7. Hieno huivi! Niistä novitan koukuista: siinä paketissa on koukut 4,5,6,8,10. Paitsi jos ostit sen paketin ensimmäisten joukossa ovat ne numerot eri koska paketissa kuulemma oli numero virhe. Itselläni hajosi niistä koukusta 2, ekan käyttökerran aikana mutta Novita lähetti minulle uudet. Muutenkin ne muoviset isot ja metalliset 3-5 koot ovat paremmat käytössä kuin muoviset.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Shayla tarkennuksesta! Aika kummallista, jos laatu on ollut niin heikko ja paketissakin vielä väärät tiedot.. :/

  VastaaPoista
 9. Mulla on 12 koukku ja tein 100 ketjusilmukkaa ja silti mä epäilen et toi on liian lyhyt mennäkseen 2 kertaa kaulan ympäri? vai enks mä nyt vaan tajua jotain :D

  VastaaPoista
 10. Mitä ihmettä.. Laskin silmukat uudelleen ja niitä on todellakin 80. En voi ymmärtää kuinka tässä voi olla näin suuria heittoja..

  VastaaPoista
 11. Onko nuo oikeesti kiinteitä silmukoita? Yritän tehdä ohjeellasi ja mulla on 15 mm koukku ja kelo-lanka ja jälki ei tosiaankaan oo nuin kivan ilmava. Oletko ottanut kiinteään silmukkaan vain edellisen kerroksen etu- tai takareunan? Mä otin molemmat ja mietin, johtuuko siitä tää erilainen jälki. Oisin just halunnut tuommosen verkkomaisemman.

  VastaaPoista
 12. Kyllä, kiinteillä silmukoilla olen tehnyt ja olen virkannut edellisen kerroksen molemmat reunat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivitin nyt tämän tiedon myös tekstiin tekoa helpottamaan.. :)

   Poista
 13. Hei, ihan kiva huivi ja pirtsakka väri, mutta ei nuo ei todellakaan ole kiinteitä silmukoita! Kiinteissä silmukoissa ei tule tuollaisia reikiä työhön. Ehkä olet tehnyt pylvään, *n kpl ketjusilmukkaa, n silmukan yli ja pylväs*. Toisto **. Tuntuisko tutulta?

  Kirsi

  VastaaPoista
 14. Kiinteitä silmukoita tein. Koukku oli niin pirun iso, että sen takia tulee tuollaisia reikiä! :)

  VastaaPoista
 15. Hei! Ihana huivi ja ehdottomasti haluan nyt syksyn tultua itselleni mahdollismman samanlaisen :) Haluaisin kysya, etta teitko ketjusilmukan joka kolmanteen silmukkaan niin kuin linkittamassasi ohjeessa oli? Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
 16. Hei Irina! Kiitos, tämä oli hyvin helppo ja nopea projekti! :) Tein kiinteän silmukan jokaiseen ketjusilmukkaan. Toivottavasti selvensin asiaa.. :)

  VastaaPoista
 17. Kiitos, auttoi kylla! Vaivaan viela kasityokaupassa kaynnin jalkeen kysymälla, etta montako grammaa tahan meni lankaa? Ainoa aitovillainen vaihtoehto taalla oli laamaa ja hinta aika suolainen, joten en raskisi ostaa sita liikaa. Jos huivista tulee kaunis, paaset ohjeellasi kuuluisaksi toisella puolen valtamerta :)

  VastaaPoista
 18. Kelo-lankaa tähän työhön meni noin 200 grammaa. Tuon Kelon ohjeessa sitä kehotetaan neulottavaksi 8mm-puikoilla, eli se on aika paksua (vyötteen mukaan 8mm puikoilla 11s=10cm). Toivottavasti löydät sopivaa lankaa! :)

  VastaaPoista
 19. Tämä oli tosi kiva! Ostiin just alesta tuota samaa lankaa. Oli tarkotus tehä pipo (villasukkien ja lapasten lisäksi), mutta löysinki tämän ohjeen. Multa löyty vaan kymppinen koukku, kutta hyvä tuli silläki.

  VastaaPoista
 20. Sulla meni suunnitelmat uusiksi. :) Onneksi tuota lankaa on vielä myynnissä useissa paikoissa. Ihanaa kun joku jaksaa virkata näin kesähelteilläkin. ;)

  VastaaPoista
 21. Voi kuule! Eihän täällä meilläpäin mitään helteitä oo ollu kuukauteen, ettei oo tarttenu hellehattuja askarrella :D Sen sijaan onki kiva syksyä ootellesa puuhailla jotain lämmintä (ja kokeilla uusia juttuja). Laitoin blogiini linkin tähän sinun ohjeeseen ja lisäsin blogisi myös blogilistaani.

  VastaaPoista
 22. ;) Se oliskin kun osais ennakoida, mulla sellaista taitoa ei ole. :) Syksy ja kylmyys yllättää aina! Pitääpäs tulla vastavierailulle blogiisi.. :)

  VastaaPoista
 23. Mites tuo kerroksen vaihtumiskohta? Teetkö piilosilmukan ja yhden ketjusilmukan vai vedätkö kiinteitä silmukoita "spiraalina"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin tehdä spiraalina tämän. Mutta riippuen tietysti langan ja koukun paksuudesta, kannattaa katsoa, että siitä rivinvaihdoskohdasta tulee siisti. Joissain tapauksissa tuolla piilosilmukalla ja yhdellä kjs saa nätimpää jälkeä. :)

   Poista
 24. Voi miksi saan aikaseksi vaan lasten kokoa, oon jo tehnyt yli 100 silmukkaa ja ei mee kuin kuristamalla kaksinkerroin :( Onkohan mulla liian paksu lanka, novitan hile tai sit mä en vaan osaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. Onko sinulla kuinka paksu koukku?

   Poista
 25. Se sama 15 koukku. Mut sitkeästi puron ja lisäsin vaan silmukoita sain aikaseksi huivin ja kunhan kauppaan pääsen niin lisää :) Ihanan helppo ohje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas erikoista! Käsittääkseni tuo Puro ei ole edes paljonkaan ohuempaa kuin tämä käyttämäni Kelo. Toivottavasti saat ohjeen toimimaan kaikesta huolimatta! :)

   Poista

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)